Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2010 12:26 - С техните камъни по тяхната глава
Автор: komentator Категория: Лични дневници   
Прочетен: 985 Коментари: 0 Гласове:
0



Ето на какво попаднах преди малко в интернет и понеже касае едно от коментираните в последните дни усилено електроразпределителни дружества се впечатлих и естествено реших да споделя с вас.:

 

Семейства, които живеят в квартал „Чародейка" и са абонати на електроразпределителното дружество Е.ОН, са принудени да плащат такса за включване към мрежата, без да им е бил прекъснат тока.
За това алармираха потърпевши, които имат апартамент в един от входовете на блок 401, предаде БНТ - Север, на която се позова Ruse24. Тричленното семейство на таксиметровия шофьор Стилян Христов е забавило с ден плащането на февруарската си сметка за ток. Когато вчера съпругата се опитала да внесе дължимата сума на една от касите се оказало, че са й начислили 19 лева и 50 стотинки допълнително. Това била т. нар. такса „включване".
Жената обяснила, че на практика у дома им има ток и не смята да плаща за нещо, което не се е състояло. „Изпратиха нарочно екип, който да ме предупреди да платя. Като отказах за пореден път, заради абсурдността на ситуацията, ми спряха тока", обясни Христов.

Потърпевши коментират, че действията на електроразпределителното дружество са като своеобразна форма на рекет, която монополистът налага, за да не прекъсва тока.

В отговор на запитване, от пресцентъра на Е.ОН съобщиха, че т.нар. такса „включване" се начислява в деня, в който е взето решение за спиране на тока и с нея се плащат разходите по организацията на прекъсване.



Общо взето - нищо странно, с изключение на последния абзац..."Такса включване се начислява в деня за вземане на решението за спиране..".

В
тази връзка моят мозък веднага последва логическата линия на това дебилно правило и ми хрумна следното - лихви за просрочия в плащането да спират да се начисляват в момента в който абоната реши да плати. Така де, изглежда по-честно май.....

Какво ще кажете?

В.


Тагове:   камъни,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: komentator
Категория: Лични дневници
Прочетен: 51019
Постинги: 29
Коментари: 9
Гласове: 32
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930